Epres kókuszszelet
150 g eper
100 g kókuszdara
50 g durvára vágott mogyoró/mandula
Az alapanyagokat összedolgozom, egy szögletes formába nyomkodva behűtöm.
Almába rizs
100 g barna rizs-vadrizs keverék (vagy simán csak barna vagy vad)
5 dl 100%-os almalé
50 g mazsola
A rizst és a mazsolát puhára főzöm az almalében. Pont.
Kókusztejbe rizs
100 g barna rizs-vadrizs keverék (vagy simán csak barna vagy vad)
2 dl 100%-os almalé
3 dl kókusztej
szilvalekvár
A rizst puhára főzöm a kókusztejes almalében, és szilvalekvárral tálalom. Mindkettő a legnagyobb szívnyugalommal adható mindenevőknek.
Almás-répás málé szilvával
800 g alma lereszelve
400 g répa lereszelve
1/2 l almalé vagy szilvalé
100 g rizsliszt
15 g reszelt gyömbér
150 g szilvalekvár
dióolaj
A répát elkeverem az almával, a rizsliszttel, az almalével és a gyömbérrel. A felét egy kiolajozott formába simítom, rákanalazom a lekvárt. Beborítom a keverék másik felével, és 110 fokos sütőben 6 órán át sütöm.
Szilvás-epres morzsa
50 g rozsliszt
25 g dióolaj
100 g eper
100 g szilvalekvár
A lisztet elkeverem az olajjal, egy kicsi kerek forma aljára galuskákat szaggatok belőle. Rárétegezem a lekvárt, 150 fokos sütőbe tolom, és 30 percig sütöm. Összeturmixolt eperrel leöntve tálalom.
Zabkeksz
50 g dióolaj
100 g teljes kiőrlésű zabliszt
50 g durvára vágott mandula/mogyoró
50 g arany mazsola
1 dl kókusztej
Az alapanyagokat elkeverem, sütőpapírra bő evőkanálnyi halmokat rakok belőle, és 150 fokos sütőben 1 óra alatt kisütöm.
Tápióka szilvával
5 dl aszaltszilvalé
30 g tápiókagyöngy
A gyöngyöket puhára főzöm a szilvalében. Elég gejl, a fenti zabkeksznek akár lehet párja, vagy sima barna rizst is lehet vele édesíteni.
Duplaszilvás köles
200 g köles
500 g aszaltszilvalé
200 g szilvalekvár
A kölest elkeverem a szilvalével, egy tálba öntöm, rákanalazom a lekvárt, és 150 fokon 2 órát sütöm.
Töltött sült alma (nyugodtan készítsék el cukor nélkül ebben az esetben)