Fél kiló málna
fél liter görög joghurt
négy evőkanál málnalekvár
két-két evőkanál rózsavíz és feketeribizli-likőr (crème de cassis)
három evőkanál (vagy ízlés szerinti mennyiségű) porcukor
a díszítéshez málnaszemek és mentalevelek
Lábasba teszem a málnát és a málnalekvárral együtt kis lángon melegítem, amíg pépessé válik (körülbelül öt perc), időnként megkeverve. Ha kész, szűrőn áttöröm és teljesen lehűtöm, a szűrőben maradt szárazanyagot kidobom.
Összekeverem a rózsavízzel és a feketeribizli-likőrrel, majd adok hozzá annyi cukrot, amennyit éppen szükségesnek látok. Ha semennyit se látok szükségesnek, akkor semennyit se adok hozzá. Végül a görög joghurttal simára keverem és fagylaltgépbe továbbítom. A továbbiakban az eszköz használati útmutatójában foglaltaknak megfelelően járok el.
Négy desszertpohárba osztom széjjel, feketeribizli-likőrrel meglocsolom, málnaszemekkel és mentalevelekkel dekorálom.