Pezsgős borserbet
![fagylalt sorbet Váncsa István](https://cdn.origo.hu/2023/12/COPJpfxzYviZmdcUXeTB6HFh1L8viKk3ybktoSaryN4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U2ZTE3MjFmYThjZDQwMjc4Yzg3ZjZkZDIwNmJkZTc5.webp)
Negyed liter száraz pezsgő
negyed liter édes habzóbor
egy deci desszertbor
tizenöt deka cukor
egy evőkanál citromlé
a díszítéshez fehér szőlőszemek
A cukorból három deci vízzel szirupot főzök, hűlni hagyom. Hozzáadom a citromlét, a pezsgőt, a habzóbort és a desszertbort, fagylaltgépbe öntöm és kellő ideig fagyasztom. Poharakba osztom széjjel, félbevágott és kimagozott szőlőszemekkel díszítem.