Pikkelyezés pikkely nélkül
![pikkely, pikkelyezés, ponty címlapkép](https://cdn.origo.hu/2023/12/XgoypDfVZ8IYbG_BKvwSaga_-PsyQCJ6EH2wq4d9NWQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA0Yjg4Njc2ZGI3NzRiMDZiZDk2NmE0MzcyNzM1N2Mx.webp)
A ponty nem merül ki a meztelen tükörpontyban, ugyanis egyes alfajainak testét pikkely borítja, ilyenek a tő-, vagy a nyurgaponty is, amelyek ráadásul kifejezetten jó, feszes, zsírban szegény és ízletes húst adnak.
Cserébe pikkelyezni kell őket.
Ha egy ilyen hal landol a konyhában még az akkor újszülött Pisti ballagása után is fognak pikkelyeket találni a konyhaszekrény másik oldalán. Pedig a megoldás mindennél egyszerűbb, de még olyan sokat látott horgászok, mint Szily Laci bácsi sem hallottak róla. Ő is ugyanott szembesült vele, ahol mi, Bíró Zsófi könyvbemutatóján, aminek egyik programpontjaként Takács Lajos hámozott meg így egy szép halat.
Ezt most mi is kipróbáltuk, és sikerült.