Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 20 perc
Alapanyagok:

20 dkg fafülgomba
10 dkg hajdinatészta
1 kis csokor koriander, összetépve
1 kis csokor metélőhagyma, finomra szeletelve
2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
4 mogyoróhagyma, finomra szeletelve
1 kisujjnyi gyömbér, finomra aprítva
1 evőkanál szezámmagolaj
2 evőkanál sherryecet

1 db csilipaprika, hosszában felhasítva

Az olajon aranybarnára pirítom a hagymákat. Hozzáadom a gombát, 5 percig pirítom (vigyázat, pattog!). Felöntöm 1 liter vízzel, hozzáadom a gyömbért és csilit, majd felforralom, beleteszem a tésztát, és kifőzöm benne. Lecsepegtetve ecettel ízesítem, és a zöldfűszerekkel megszórva tálalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!