Fafülgombaleves
![fafülgomba címlapkép](https://cdn.origo.hu/2023/12/xyrCjTNg-j_JvUt9QXdTZLZSgbAqYX5OBvZ7CTb0P2A/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkyYmRkOWRkNjdjYTRlOTFhZjhlOGIwMDBkMTlmOTEw.webp)
Elkészítési idő: 20 perc
Alapanyagok:
20 dkg fafülgomba
10 dkg hajdinatészta
1 kis csokor koriander, összetépve
1 kis csokor metélőhagyma, finomra szeletelve
2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
4 mogyoróhagyma, finomra szeletelve
1 kisujjnyi gyömbér, finomra aprítva
1 evőkanál szezámmagolaj
2 evőkanál sherryecet
só
1 db csilipaprika, hosszában felhasítva
Az olajon aranybarnára pirítom a hagymákat. Hozzáadom a gombát, 5 percig pirítom (vigyázat, pattog!). Felöntöm 1 liter vízzel, hozzáadom a gyömbért és csilit, majd felforralom, beleteszem a tésztát, és kifőzöm benne. Lecsepegtetve ecettel ízesítem, és a zöldfűszerekkel megszórva tálalom.