Elkészítési idő: 15 perc
Alapanyagok:
20 dkg sertésszűz, kisujjnyi csíkokra vágva
20 dkg fafülgomba, alaposan megtisztítva, felcsíkozva
1/2 piros paprika, kicsumázva, felcsíkozva
1/2 erős zöldpaprika, kicsumázva, felcsíkozva
1 kis csokor koriander, összetépve
1 kis csokor metélőhagyma, finomra szeletelve
1 gerezd fokhagyma, szétnyomkodva
5 mogyoróhagyma, felszeletelve
1 evőkanál szezámmagolaj
1 dl jó minőségű sherryecet
1 kisujjnyi gyömbér, finomra aprítva
só
Egy wokban felhevítem az olajat, és az összes zöldséget és fűszert – kivéve a koriandert és a metélőhagymát – rázogatás mellett a legmagasabb lángon átpirítom. Amikor már pirulnak, utánadobom a húst, pár percig tovább pirítom őket együtt. Sózom, ecettel meglocsolom, rászórom a zöldfűszereket, és rizzsel tálalom.