Hideg uborkaleves sárgadinnyével
![sárgadinnye leves](https://cdn.origo.hu/2023/12/GKux4eb3ARCoRV8G0_xwdrnZHxH8SSUdh_5B1uAfQko/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5OTI2NTZiY2JmODQwOGE5MmQyNjFiY2NjNzg0NjY3.webp)
Alapanyagok:
1/2 kg kígyóuborka, meghámozva, a magos rész eltávolítva, finomra szeletelve
1/4 kg sárgadinnye, meghámozva, kimagozva, finomra szeletelve
1/2 zsemle
1 kis gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 evőkanál sherryecet
só
fekete bors
A dinnyét és az uborkát az apróra tépett zsemlével együtt lesózom, borsozom, meglocsolom az olajjal és az ecettel, és egy éjszakát a hideg hűtőszekrényben hagyom pihenni. Másnap az egészet összeturmixolom, és hidegen tálalom.