Lacipecsenye
A legklasszikusabb, fokhagyma, kömény és paprika, ezt még a nagyapák is meg fogják enni.
Lo shui lui
Klasszikus keverék ez is, de nem magyar klasszikus, hanem kínai, cserébe sokkal illatosabb és izgalmasabb, mint amiket megszoktunk. Sertés mellett -ez a Dongpo sertés fűszerkeveréke- kacsához is isteni.
Piri-piri
Semmi nem dobja fel úgy a sokaknak unalmas sült csirkét, mint ez a csípős keverék.
Sült csirke fűszerkeverék, ami szintén sokat segít a lágy csirkehúsnak.
Bár marhával a legjobb, amit tehetnek, hogy megsütik és a végeredményt sózzák-borsozzák, legfeljebb chimichurrit (apróra vágott petrezselyem, citromlé, fokhagyma, olívaolaj, kevés csili, só és bors keveréke) adnak mellé, de íme, ehhez is egy kis fűszer.:
Montreal steak fűszerkeverékkeverék
2 evőkanál édes fűszerpaprika
2 evőkanál durvára tört fekete bors
1 evőkanál fokhagymapor
1 evőkanál vöröshagymapor
1 evőkanál durvára tört koriandermag
1 evőkanál finomra vágott kapor
1 evőkanál csípős paprika
A britek karácsonyi fűszerkeveréke nagyon jól illik a sütőtökhöz.
A padlizsánhoz egyetlen fűszer sem megy olyan jól, mint a fahéj. És a római kömény. Ezért ez a keverék az eszményi párja.:
2 rész római kömény
1/2 rész fekete bors
1/2 rész fahéj
Kínai ötfűszer
A kacsahús tökéletes kísérője.