Céklaleves kaporral és füstölt hallal
![füstölt hal cékla leves](https://cdn.origo.hu/2023/12/AaBPyYx_GBgtvip2wj7Sc47PlRrp1UhNSjVfiRVkdC4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyMWY5Y2UwZjk0MjQ2OTg5NWZmZjc4ZWRlMTg0NTYx.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 30 perc
Alapanyagok:
30 dkg cékla meghámozva 1 centis kockákra vágva
10 dkg füstölt hal durvára darabolva
1 csokor kapor finomra vágva
1/2 fej vöröshagyma finomra vágva
1 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
Az olajon aranybarnára pirítom a hagymákat, hozzáadom a céklát, felöntöm annyi vízzel, ami bőven ellepi. Alacsony lángon ressre főzöm, hozzáadom a halat, a kaprot és pár percig összemelegítem.
Tálalható tejföllel is, aki szereti, elfér rajta bőven.