Nem megy itthon ez az előételesdi, de olyat már láttunk, hogy a karácsonyi zabamaraton előszobájában töpörtyűs pogácsa volt, így ennek az idesorolása bár életellenes, de nem életszerűtlen. Itt pontos receptet és technológiai leírást talál hozzá, kezdők is bátran elkezdhetik, munkás, de nem lehetetlen.
Bár a halas és a húsos tábor is különböző alosztályokra tagozódik, egy általános húsleves-ökölszabályzat az utóbbiaknak nagy segítség lehet. A halászlé sokkal egyszerűbb eset.
Az egyben sült pulyka az utóbbi időben kezd begyűrűzni, és elkészítésének nehézségei ellenére egyre népszerűbb. Lelkük rajta, ha ezt akarják, mi nem rontjuk el az örömöt, pontos pulykasütési útmutatóját itt találja, ahogy a nagy madár töltelékeire is vannak szuper változataink:
Ha gyöngytyúkot sütne, itt találja szintén Váncsa mester javaslatait, de tölthetnek csirkét is, miért ne?
Kacsát így szeretnek egyben sütni, de ha a combját konfitálná, így tegye azt.
Itt pedig az egyben sült tarja és karajsütési útmutató, ha pedig még meg is kötözné azt a nagydarab húst - nagyon helyesen - leírásunkat itt találja hozzá.
A savanyú káposzta szerencsére jól megy halhoz, fácánhoz és sertéshez is, így elég széles körben lehet hasznosítani, ráadásul jól bírja a tárolást, újramelegítést, a sertéshúsos változat bő egy héttel karácsony előtt is nyugodtan elkészíthető.
Káposztás kollekció:
Kevésbé jellemző, de itt-ott itthon is felbukkanó karácsonyi, nehéz és finom sütemények:
És természetesen mindenhez adhatnak kalácsot is, amit sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolják, még videónk is van a fonásról. Hejj.