Kolbászos lencseleves kelkáposztával

lencse
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc
Alapanyagok:

20 dkg lencse 12 órára beáztatva
10 dkg paprikás kolbász felszeletelve
4 db nagyobb kelkáposztalevél kierezve, felcsíkozva
1 répa meghámozva, felcsíkozva
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
4-5 szem sült gesztenye negyedelve
5 dkg szalonna apróra kockázva

zöldpetrezselyem

A szalonnának kisütöm a zsírját, ropogósra sütöm benne a kis szalonnákat alacsony lángon, és félreteszem. A zsíron megfonnyasztom a hagymákat, hozzáadom a répát, lencsét és a kelkáposztát. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, 15-20 perc alatt puhára főzöm a lencsét. Gesztenyével, petretselyemmel és pörccel meghintve tálalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!