Cigánka
![cigánka](https://cdn.origo.hu/2023/12/xQN3x8mnONgz87oTeiN33FuZrJQ26kQM4xaZm_ou7K0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBmYjI0ZTc3ODNlOTQ3NmViYTY2MDg4ODM2YzY5NjI5.webp)
Elkészítési idő: 1 óra
Alapanyagok:
1/2 kg darált máj
1/2 kg bekevert kolbászhús (darált zsíros sertéshús -tarja- ízlés szerinti mennyiségű fűszerpaprikával és finomra aprított fokhagymával, sóval kikeverve)
1 sertésháló
A májat összegyúrom a kolbászhússal, sózom. Teniszlabdányi gombócokat gyúrok belőle és bő kéttenyérnyi recehájba csomagolom őket. 150 fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt sül meg.