Imádja a lasagnét? Íme egy alapvetés!
![Lázár Chef: Mennyei sütőtökös lasagne](https://cdn.origo.hu/2023/12/FoZ8eIW27t8WEUrw5i-N_-qXQmubPUXuRWqx4lqxuns/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M2NGU4ZDU5ZWIyMjRkYThiMDg3MDFiZTY5ZmY3NGJi.webp)
A legszerencsésebb esetben a lasagne frissen gyúrt tíztojásos tésztából készül. Aki nagyon szereti magát és még spórolna is, készítse el maga, nem akkora ördöngősség. A leírást itt találja, az egyetlen különbség, hogy ne metélja fel csíkokra, hanem vágja tenyérnyi kockákra.
A száraz lapokat sokan biztonsági okokból előfőzik, akkor is ha nem kellene, meg akkor is, ha rá van írva. Ezzel az a probléma, amit az epicurious szerzője is említ, hogy a végtermékbe teljesen fölöslegesen, bármiféle hozzáadott érték nélkül kerül víz.
A tészta vizet szív fel ahelyett, hogy a rétegek köré kerülő ízletes szószban ázna, amitől nem lesz finomabb, sőt.
Ráadásul így a tészta biztosan nem fog rommá ázni.
Lasagne recepteket és további trükköket itt talál.