A tulajdonos Zulkarnain Saer Khan próbálja az alapanyagokat belföldről beszerezni, de nyilván van pár dolog, amit utaztatni kell - leginkább a fűszerek között akadnak tételek, amiket lehetetlen Magyarországon fellelni.
Lássuk a Curry House menüt!
Előétel:
A tésztához:
200g búzafinomliszt
1 teáskanál só
4 kanál olaj
1 teáskanál lestyánmag
A töltelékhez:
4 közepes burgonya
50 g zöldborsó
1 kanál köménymag
1 kanál mustármag
só ízlés szerint
fél teáskanál kurkuma,
1 teáskanál korianderpor
chilipor ízlés szerint
1 teáskanál vágott korianderlevél
Elkészítés
A lisztbe beletesszük a sót, lestyánmagot, majd az olajjal összegyúrjuk. Amíg a tészta pihen, kb7-10 perc, addig elkészül a töltelék. A serpenyőben olajat forrósítunk, ebbe tesszük sorra a mustármagot, köményt, gyömbért, pici sót, korianderport, chiliport, majd erre jön a főtt, lereszelt burgonya, végül a korianderlevél.
A tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk, félhold alakú darabokat vágunk belőle, és ezekből kúp alakú tölcsérkét készítünk, beletesszük a tölteléket majd bő, forró olajban 7-10 perc alatt megsütjük.
Főétel:
Hozzávalók:
300g bárányhús,
főtt, kockázott hagyma,
paradicsom, gyömbér,
fokhagyma,
olaj,
garam masala,
korianderpor,
görögszéna,
só,
kurkuma,
csilipor,
zöld koriander,
köménypor.
Elkészítés
A forró olajba tesszük a reszelt gyömbért, fokhagymát, apróra vágott vöröshagymát, kockázott paradicsomot, majd zöldpaprikát, hagymadarabokat. Chilipaprikát annyit, amennyire csípősre akarjuk. Utána még ízesítjük kis kurkumával, korianderporral, köményporral, garam masalával, kis sóval.
Beletesszük a paradicsomszószt, hagymaszószt, kb 4-4 kanálnyit, majd a húst.
Összefőzzük, kb 8-10 perc alatt.
Hozzávalók:
Búzafinomliszt,
só,
cukor,
olaj,
víz,
tojás,
tej
A hozzávalókból kenyértésztát gyúrunk, majd pihentetjük egy ideig. Utána kis halmokat szaggatunk belőle, ezeket kézzel kerek lapótyává egyengetjük. A naan kenyér a tandoorban sül, de akinek nincs, próbálhatja a sütőben is.
Desszert:
Hozzávalók
fél kg répa,
cukor ízlés szerint,
fél liter tej,
mandula,
pisztácia,
tisztított vaj
Elkészítési mód
A serpenyőben felforrósítunk tisztított vajat, ebbe kerül a reszelt répa, annyi tej hogy ellepje, majd kb. 15 percig főzzük. Utána ízlés szerint cukorral ízesítjük. Amikor a tej teljesen lefőtt róla, hozzáadjuk a mandulát, pisztáciát, és készen is van.