Tanuljuk meg szálkamentesíteni a halat!

pikkely, pikkelyezés, ponty
Vágólapra másolva!
A legtöbben azért tartózkodnak a halevéstől, mert riasztja őket a szálkákkal való bajlódás. Mindig van megoldás!
Vágólapra másolva!

Kevés halat eszünk Magyarországon: négy kilót évente. Ez messze elmarad az európai átlagtól, ami közel huszonegy kilogrammot tesz ki. Ennek egyik lehetséges oka, hogy nem szeretünk bajlódni a szálkákkal.

Egy szép, nagy ponty Forrás: Táfelspicc

A Kapj rá! halfogyasztást népszerűsítő kampány azon dolgozik, hogy valamelyest javuljanak a fenti adatok. Az alábbi videóban állandó szakértőjük, a The Big Fish étterem séfre, Áman Attila mutatja meg, hogyan kell szakszerűen irdalni, azaz szálkamentesíteni a pontyot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!