"Nagyon boldog vagyok, büszke a kollegáim elismerésére és arra, hogy a következő versenyeken én képviselem Franciaországot" - mondta a győztes, a délnyugat-franciaországi Bélesta nevű településen található, egy Michelin-csillagos La Coopérative nevű étterem séfje.
A Bocuse d'Or nemzeti selejtezőjén az ötven jelentkezőből nyolcan mérkőzhettek meg hétfőn és kedden Párizsban. Mindegyik séfnek két fogást kellett elkészítenie öt óra alatt: egy makrélából készült előételt és egy főételt galambból. A versenymenüt a verseny elnöke, Régis Marcon három Michelin-csillagos séf határozta meg.
A zsűri elnöke Michel Roth séf volt, az 1991-es verseny győztese, mellette öt női és öt férfi séf foglalt helyet, köztük Guillaume Gomez, a francia elnöki rezidencia, az Elysée-palota főszakácsa. A Bocuse d'Or európai döntőjét 2016. május 10-11-én rendezik meg Budapesten húsz ország egy-egy séfjének részvételével, a világdöntőt 2017 januárban a franciaországi Lyonban tartják.
A séfek hazájának tekintett Franciaország hétszer nyerte meg a Bocuse d'Or világdöntőjét, amelyet 1987 óta kétévente rendeznek meg. A Bocuse d'Or 15. nemzeti döntőjét Laurent Fabius francia külügyminiszter meghívására díszvacsora zárta a francia külügyminisztériumban, amelyre mintegy kétszáz vendég, köztük kilencven séf volt hivatalos, akik összesen 115 Michelin-csillagot képviselnek.