A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

100 év után találta meg nagyszülei esküvői tortáját

100 éves torta esküvői torta
Így találtak rá
Vágólapra másolva!
Egy férfi a nagyszülei századik házassági évfordulóján találta meg a kalaposdobozt, amely egy kővé szilárdult esküvői tortát rejtett.
Vágólapra másolva!

Inez és Harvey Warninger 1915. március 17-én házasodtak össze. Az akkori modern észak-amerikai szokásokhoz híven az esküvői tortájukat jégszekrénybe tették, hogy aztán az első évfordulón egyék meg, immár a násznép jelenléte nélkül. Az utódaik szerint erre azért nem került sor, mert a házaspár túl elfoglalt életet élt, így

a relikvia hűtőből hűtőbe került,

végül pedig feledésbe merült.

Inez és Harvey Forrás: Ronald Warninger

A család már csak vázlatosan tudta elmesélni a történetet. Harvey 1944-ben meghalt, Inez pedig 1960 tájékán testálta át a tortát gyerekeinek, mivel azoknak jobban működött a mélyhűtőjük. Az emléket becsben tartották, a megtaláló unoka is úgy emlékezett vissza, hogy

gyerekkorában tudott a torta létezéséről, de sosem nyúlhatott hozzá.

Idén ő találta meg újra, pont a nagyszülei századik házassági évfordulóján. Egy kalapos dobozban volt, a garázs egyik alsó polcán. Hogy hogyan került oda, nem tudni; valószínűelg egyik tulajdonosa úgy ítélte, már nincs szüksége a fagyasztásra.

Így találtak rá Forrás: Ronald Warninger

A torta belseje összeesett az évek alatt, a rétegek már látszatra sem különülnek el egymástól. A külső cukormáz azonban tartja magát, a sok éves fagyasztás után már szobahőmérsékleten sem tűnik szétesősnek.

A belső lényeg már a múlté Forrás: Ronald Warninger
Kővé dermedt Forrás: Ronald Warninger
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!