Enni minden nap kell, így az életünk egy jelentős részét a konyhában töltjük. A sütés-főzés klasszikus eszközei ott vannak minden otthonban, miközben a piacon újabb és újabb termékek tűnnek fel.
Első ránézésre a jó részük hiánypótlónak tűnhet,
azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy előbb-utóbb a fiókok legmélyére kerülnek. Lássuk, mi mindenről próbálják elhitetni velünk, hogy szükségünk van rá.
A hamburger legfontosabb része valóban a húspogácsa. De tényleg fontos, hogy tökéletesen szabályos legyen? Ennek az eszköznek mindenesetre az a célja, hogy mértanilag hibátlan darabok kerüljenek ki belőle. Akár egy középre illesztett lyukkal is.
Ez az egyszerű eszköz a hagyományos kinyomókat hivatott forradalmasítani. A letisztult forma és a könnyen tisztíthatóság meggyőző lehet, azonban mielőtt rányomnak a rendelés gombra, lenne néhány észrevételünk: a felület, amin szétnyomjuk a hagymát, ragaszos lesz, szemben a megszokott eszközzel, amely tulajdonképpen a levegőben végzi el a piszkos munkát. A nyitott munkafolyamat azt a veszélyt is magában hordozza, hogy a nyomás hatására kispriccelő fokhagymalé nem lefelé, hanem egyenesen a szemünkbe szökken majd.
A francia forradalom legkedveltebb kivégzőeszközét idézi ez a szerkezet, amely a biztonságos bagelfelvágás miatt jött létre. Az egyik műanyag tárolóba belehelyezzük az egész pékárut, majd a másikkal – amelyben a penge található – lesújtunk rá.
A csavaros befőttesüveg teteje általában két okból nem adja meg magát: az egyik, ha elcsúszik rajta a kezünk, a másik, ha valami miatt tényleg túlzottan szorul – például a túlcukrozott kompót odaszáradt levétől. Egy kisebb szilikondarab azonban megoldani látszik minden háztartás problémáját.
Ezen az eszközön csak pizzát, vagy ahhoz hasonló tárgyat melegíthetünk. Bár úgy tűnik, hogy ez kicsit kevés ahhoz képest, hogy mennyi helyet foglal el a konyhában, a gyártók azzal próbálnak meggyőzni minket, hogy csak ez az eszköz képes tökéletesen ropogósra melegíteni a már hideg és ruganyos tésztát.