Tekintettel rá, hogy az egyik belvárosi fagylaltozó terméke leginkább rózsát formázó külsejének köszönheti karrierjét, nyilvánvaló, hogy a különleges alakú élelmiszerek sikerre vannak ítélve. A legfrissebb trend az avokádó rózsásítása, a közösségi médiában már komoly sikert aratott a virágos megoldás.
Bár ahogy ezt olvasóink is kihangsúlyozták egy korábbi hírünk hozzászólásaiban, itthon még mindig nehéz valóban érett avokádót vásárolni, de azért léteznek türelmes rajongói ennek az univerzális növénynek. Márpedig
az érett avokádó már igen könnyen szeletelhető
és nekünk pont erre lesz szükségünk a rózsákhoz.
Lisa Lin gasztroblogger szemléletes kis videót is készített, hogy minél könnyebb legyen leutánozni az egyre terjedő trendet. Röviden összefoglalva: nagyon vékony szeletekre vágjuk az avokádót, majd kézzel óvatosan addig simogatjuk, tekergetjük a megfelelő irányokba, amíg el nem érjük a kívánt formát.
Sajnos Lisa Lin módszerével pont elveszítjük az avokádó egyik legértékesebb részét, a héjhoz legközelebb lévő sötétzöld részt, ráadásul az ízesítés is sokkal kevésbé hatékonyabb, ha nem kanállal kaparjuk ki a húsát és krémet készítünk belőle. Viszont
egészen biztosan nagyon menők leszünk
és csatlakozhatunk az ezer felett járó Instagram hashtaghez, amely avókádórózsás képeket prezentál. Piros kiegészítőkkel még csinosabb.