Receptnek túlzás nevezni, inkább egy olyan egyértelmű trükk, ami az embernek talán nem jut magától az eszébe. Vegyünk egy tárkonybokrot, ami különösen jól érzi magát ott, ahová nagy szeretettel ültették. Olyannyira jól érzi magát, hogy egy kisebbfajta felnőtt nőt simán túlnőtt.
Persze rengeteg tárkonyt szárítunk, még több tárkonyos levest főzünk, sőt, idén még valamit csinálunk vele, amit eddig nem.
Ez ugyan nem oldja meg a kétméteres bokor problémáját,
de legalább érezhetjük úgy, hogy lehetőségeinkhez mérten maximálisan kihasználjuk a kert adottságait.
Alapanyagok:
Az üveget alaposan kimosom. A tárkonyágakat folyó víz alatt jól átöblítem, majd óvatosan az üvegbe tuszkolom.
Ráöntöm az ecetet, lezárom az üveget.
Néhány héten belül az ecet átveszi a tárkony ízét, és csodálatos lesz,
nem csak levesekbe és salátákhoz, de főzelékekbe, ragukba, vadasba is.
Itt a nyár, próbálják ki önök is!