Az IKEA Magyarország ma bemutatta új bútorkatalógusát és egyúttal megismerhettük az étterem egyik új fogását is. A pulled pork, azaz tépett disznó mintájára tépett hallal jelentkeztek, ami a
keresztségben az omlós lazacszendvics nevet kapta.
Ha már ott voltunk, ki is próbáltuk iziben.
Bár az IKEA-nak értelemszerűen nem a vendéglátás a fő profilja, a kisgyerekesek és a kispénzűek számára mégis jó lehetőséget biztosítanak önkiszolgáló éttermei. A nagy klasszikusok, mint például a svéd húsgolyó, a lazacderék vagy a mandulás torta szinte verhetetlenek ár-érték arányban és akkor még a földszinten kapható hotdogról nem is szóltunk.
A szezonális, új fogások nem mindig válnak be, főleg, mivel a fejlesztés általában Svédországban történik, így a kész termék nem feltétlenül találkozik más országok ízlésvilágával. Hogy a most bemutatott omlós lazacszendvicset szeretni fogják-e a magyar vásárlók, azt nehéz megmondani, de tagadhatatlanul vannak jó tulajdonságai.
A tépett húsos szendvicsek mintájára megalkotott új fogás ízesítésében is
ugyanazt az édeskés világot hozza, mint az ihlető sertés, marha vagy kacsa húsok.
Ez lazac esetében nekünk egy picit fura, de könnyen elképzelhető, hogy sokak számára pont ettől válik vonzóvá.
A felhasznált halhús különösen fenntarthatónak minősül, egyrészt a tenyésztés módja miatt, másrészt pedig mivel a lazac minden részét felhasználják a szendvicsalap elkészítéséhez. Az állaga puha, kicsit pástétomra emlékeztető, csemege uborkával és salátával tálalják.
Az árát még sajnos nem tudjuk, de ismerve az IKEA árazását, nem valószínű, hogy különösebben drága lenne. Zsúfolt napokra ideális megoldás lehet, amikor az embernek nincs kedve a zajos étteremben leülve enni, akár el is vihetjük.