Imádom a borítóját: mint egy Gauguin festmény a legjobb tahitii korszakból. Virágok és
két mosolygós nő, akin látszik, hogy értékelik az életet, a jó falatokat, amiket a világ kínál.
Budai Zsanett és Tonté Barbara blogját évek óta ismerjük, tudtuk, hogy készül a könyv, amely még gazdagabban, talán szélesebb körben is megmutatja, mi olyan fantasztikus bennük.
A magyar és a roma tradíció egyszerre jelenik meg, a hagyományok betonsűrűségű alapja mindenütt ott van, igaz, az egészet körbelengi a 21. század aktualitása.
Nem történelmi receptek ezek, hanem nagyon is frissek
– akad olyan ami olcsó, akad, ami diétába illeszthető, egyik-másik pedig ünnepi alkalmakra is remek lehet.
Ötven receptet találunk a Libri kiadónál most megjelent könyvben. A címek alatt
piktogramokkal ábrázolják a szezonalitást vagy azt, hogy laktóz-, glutén vagy húsmentes-e az étel.
Mindhez kapunk pár rövid személyes mondatot, majd jönnek a hozzávalók és a leírás is. Kövesdi Réka fotói meleg tónusúak: nincsen túlfotózva, mind valóságos, étvágyerjesztő.
A Romani Gastro lapjaiból süt a szenvedély – ez nem is baj, hisz hűvösen és unalmasan nem lehet összekapcsolni a kultúrákat. Karácsony előtt megvenni remek ötlet,
biztos, hogy nem csak az ünnepek alatt veszi majd kézbe a megajándékozott.
(Már ha nem tartjuk meg saját magunknak.)