A Variety beszámolója szerint 3 500 miszótölcsér, 7 kilónyi szarvasgomba, 160 kiló atlanti tonhal, 7 500 garnélarák, 2 375 perec, 4 250 kézzel készült gnocchetti és 70 kiló ruccola is szerepel az alapanyagok között.
A gála menüjét Wolfgang Puck osztrák származású amerikai celebséf állította össze, aki már 32 éve hivatalos főszakácsa az Oscar-díjátadóknak. Ha valaki, akkor ő igazán tudja, hogy a több hónapnyi diéta után a sztárok mennyire ki vannak éhezve a jó falatokra:
Ha valaki öt kaviáros krumplit enne, akkor annyit kap. Ha párolt bordát kíván vagy csirkés pitét, esetleg miniburgert vagy valamilyen pizzát, amit csak akar, tőlünk megkapja
– ígéri Puck.
A 35 fogásos menühöz a világ legdrágább pezsgői mellett a sztárok végigkóstolhatják Francis Ford Coppola borászatának legjobb borait is.
A ceremónia Los Angeles-i idő szerint ma este fél hatkor kezdődik (hazai idő szerint február 27-én hajnali fél háromkor).