A szervezők reményei szerint az idei szezon is a minőségi sörök, illetve a hozzájuk passzoló ételek tudatos, kulturált fogyasztásának jegyében zajlik majd. A Sörszövetség és a szervezők remélik, hogy az egész éven átívelő Sör mi több kezdeményezés hatására a gasztrorajongók rátalálnak kedvenc sör-étel párosításaikra.
Ehhez jó alapot szolgáltat a prémium kategóriájú termékek forgalmának tavalyi, mintegy 10%-os növekedése.
Dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója kiemelte:
a hazai gyártók kiváló minőségű söröket állítanak elő
és fontos szereplői a magyar gazdaságnak. Négy hazai gyárban mintegy 1700 főt foglalkoztatnak, és 24 000 fő az értékesi láncban dolgozik. A Sörszövetség tagjai a tavalyi évben 72,5 milliárd forinttal járultak hozzá a központi költségvetéshez, és meghatározó a szerepük a hazai turizmus fejlesztésében is, például a hazai zenei fesztiválok és kulturális események támogatásán keresztül.
Az MSSZ harmadik éve rendezi meg a Sör mi több eseménysorozatot, amely mára a sörkultúrát fejleszteni kívánó sörgyártók összefogásának szimbóluma lett. A szezonnyitón részt vettek sörfőző kisüzemeket képviselő cégek és szervezetek, valamint innovatív sörtechnológiákat fejlesztő startup vállalkozások is.