A családi kézben lévő gyógynövénylikőr gyár lepárlómesterei négy éven át kevertek-kavartak, kóstoltak, mire a szigorúan őrzött receptúrájú eredeti italból sikerült a Manifestet összehozniuk.
Ánizs, szárított gyümölcsök, vanília enyhén édeskés ízjegyei keverednek a fűszeres és kesernyés növények aromáival.
A készítés során a gyógynövényekből áztatással csalogatják elő az ízeket, az eredeti likőrnél négyszer, a Manifestnél ötször. Újdonság még a kétfázisú érlelés: a nagy hordókban érlelt macerátumhoz kis hordóban érlelt párlatot öntenek. Az üveg formáját követő pohárba egy úgynevezett diffúzoron keresztül csepeg át az ital, így ígér a gyártó tökéletes fogyasztási hőmérsékletet; a javaslat enyhén hűtött vagy szobahőmérsékletű ital.
„A Jägermeister lepárlómestereinek sikerült egy nagyon magas minőségű és magával ragadó italt alkotniuk, amely a hozzáértőket és a keserűlikőr-kedvelőket bizonyosan el fogja bűvölni." – nyilatkozta Nils Boese, a Jägermeister márkanagykövete.
A limitált kiadású italból az első évben csupán 60 000 palack készül, és csak 11 országban – köztük Magyarországon – dobják piacra.