Ahogy a spanyol viaszt, úgy a fóliában sült burgonyát sem mi találtuk fel, de a manapság itthon virágkorát élő édesburgonyás kombináció igazán jól sikerült. A vegetáriánusok, diétázók szalonna nélkül élvezhetik, mi húsos verziót készítettünk. Jelentjük: mindenki kedvence lett.
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés
Az édesburgonyákat megmossuk, héjában feltesszük egy nagy fazékba főni annyi vízbe, hogy ellepje. Körülbelül harminc perc múlva, amikor teljesen megfőttek, kivesszük, és kicsit kihűtjük őket. Hosszában kettévágjuk, kikanalazzuk a belsejét úgy, hogy benne hagyunk 1 cm vastagságú krumpliréteget, így kis kosárkákat kapunk. A kikapart édesburgonyát összetörjük, összekeverjük a juhtúróval, a borssal. (Általában a juhtúró elég sós, ha mégsem, megszórhatjuk kevés sóval.) A burgonyakosárkákat félig megtöltjük a juhtúrós keverékkel, majd erre jöhet 2 mozzarellaszelet, a kockázott császárszalonna, végül néhány hagymakarika. Egy evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk. Nem gond, ha a fűszerek és az olaj a krumpli héjára, oldalaira vagy aljára folyik, csak jobban sül majd.
Bebugyoláljuk alufóliába, és mehet az izzó parázsra. A sütési idő körülbelül 20 perc. Ha nincs hely a húsoktól a grillrácson, a tűz parazsába is be lehet dobni, ilyenkor érdemes ellenőrizni 10 perc után, nehogy odakapjon.
Bár frissen a legjobb, még a vendégsereg érkezése előtt elkészíthetjük, a hűtőben akár egy napig is eláll.