Az étteremnek 1999-ben ítélte oda a három csillagot a Michelin francia étterem- és szállodakalauz. A 46 éves sztárséf közölte,
nem akarja, hogy a Michelin-kalauz 2018-as kiadásában szerepeljen
az étterem.
Sébastien Bras 10 éve vette át a Le Suquet vezetését apjától.
Miközben elégedettséggel tölt el, hogy megnyered a hőn óhajtott elismerést, hatalmas nyomás alatt vagy, hogy mindig megfelelj pontos előírásainak
- mondta az AFP francia hírügynökségnek.
"Évente háromszor keresnek fel az ételkritikusok, de soha nem tudod, mikor. Bármelyik felszolgált ételt megkóstolhatják. Ez azt jelenti, hogy naponta a konyhádat elhagyó 500 étel közül egyet elbírálhatnak" - magyarázta.
Lehet, hogy így kevésbé leszek ismert, de elfogadom
- ugyanakkor hangsúlyozta, továbbra is el fogja ámítani vacsoravendégeit a csillag adta nyomás nélkül.
A Michelin-kalauz tudomásul vette és tiszteletben tartja a séf kérését és megvizsgálja.
Nem Bras az első séf, aki ki akar lépni a Michelin-csillagok túlzottan versenyszellemű világából. 2005-ben Alain Sendersen párizsi séf adta vissza csillagait, mivel megváltoztatta étterme koncepcióját. Példáját mások is követték.