A mexikói stílusú savanyított sárgarépa a következőt takarja: répa, hagyma és jalapeno paprika egy befőttesüvegben. A recept Mexikóban étteremről étteremre és házról házra változik: van, aki csak néhány szelet jalapenot tesz az üvegbe, míg mások annyit, hogy több a paprika, mint a répa, és tüzel tőle az egész konyha.
Ez a recept répában gazdag, és mindössze két közepes méretű jalapenot, illetve egy hagymát tartalmaz. A répát karikákra kell fölvágni, így egyenletesebben savanyodik, és könnyebb falatozni is. A legérdekesebb az egészben azonban az, hogy nemcsak a tacónak,
hanem a sörnek is tökéletes partnere.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mosson ki forró vízzel két befőttesüveget. Vágja fel a répát és a paprikát kör alakúra, a hagymát vékony szeletekre, majd keverje össze egy nagy edényben, majd rétegezze a két befőttesüvegbe. Adja hozzá az 1-1 gerezd fokhagymát, a babérlevelet és az 1-1 kakukkfű szárat. A tetején hagyjon egy ujjnyi helyet a lének.
Készítse el a levet: állandó kevergetés mellett forralja fel a vizet és az ecetet a sóval, a cukorral és az oregánóval. Ha elkészült, töltse meg az edényeket úgy, hogy ellepje a sóoldat a zöldséget (ha nem szükséges, nem kell az egész levet felhasználni). Jól zárja le, majd dunsztolja egy napon át. Ezután tegye és tárolja hűvös helyen. Ahogyan öregszik, annál jobban összeérnek az ízek. Ha minél hamarabb neki szeretne látni, legalább 24 órát mindenképp várjon. Hűtőszekrényben körülbelül egy hónapig áll el, de ha két-három hét után furcsa szagot érez, inkább már ne egye meg a maradékot.