Házi készítésű burgonyaszirom a sütőből

chips
Vágólapra másolva!
Néha a boltban rápillantunk a chipsekre, és önkéntelenül is elindul feléjük a kezünk. Aztán rádöbbenünk: nem biztos, hogy ez lenne a legjobb döntés az egészségünk szempontjából. Végül vagy bűnbe esünk, vagy csalódottan elballagunk. Ám otthon is készíthetünk finom rágcsálnivalót, tartósítószer, színezék és ízfokozók nélkül, házi fűszerekkel. Lesse el a következő receptet, majd süsse meg a saját barbecue ízű burgonyaszirmait!
Vágólapra másolva!

Házi készítésű burgonyachips

Hozzávalók:

  • 5-6 nagy burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál házi pirospaprika
  • 1 evőkanál chilipor
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál fokhagymapor vagy 2 friss gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 evőkanál bors
  • 1 evőkanál só

Elkészítés:

Reszelje, vagy szeletelje fel vékonyra a burgonyát, majd tegye egy tálba. Öntse rá a fűszereket és az olajat, majd keverje össze. Tegye a szirmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsse 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!