Először vegyük olaszosra a figurát egy kis apróra vágott paradicsommal, vöröshagymával és friss bazsalikommal. Ez a három összetevő nemcsak a csirke mellé kiváló, hanem még bruschetta is készülhet belőle. Keverjük össze a hozzávalókat, pirítsunk bagettet, majd tegyük rá feltétnek, és már fogyaszthatjuk is.
A következő recept hozzávalói a mangó, a koriander és a chilipehely. Egy ideje már szívesen párosítjuk a húst a gyümölccsel, így érdemes ezen a vonalon is tovább haladni. Ha eddig csak narancsot és szilvát párosított a szárnyashoz, kezdjen el más gyümölcs felé is kacsintgatni.
A pritaminpaprikának jó társa a tört mandula. Ez utóbbi nagyszerűen kihozza a csirke ízét.
Ha mégis a megszokottaknál maradna, az apróra vágott narancskockákat ízesítse rozmaringgal és rózsaborssal. A narancsos feltét elegánssá varázsolja a csirkét, így ez bármelyik vacsorán megállja a helyét. Az ananász, a cayenne bors és a menta összehangja pedig azt az érzést keltheti, mintha egy trópusi tengerparton fogyasztanánk el az ebédet. A sárga cseresznyeparadicsom nálunk nem a legelterjedtebb alapanyag, de azért beszerezhető, sőt, akár a saját kertünkben is nevelhetjük. Párosítsuk frissen őrölt fekete borssal és parmezánnal.
Teljes döbbenet a kiwi, a vöröshagyma és a jalapeno
paprika különös összetartása. Ez a merész válogatás biztosan feldobja a csirkét.
Eszébe jutott valaha, hogy az apróra vágott áfonya jól megy a feta sajthoz? Ha szereti az édes és sós ízek keveredését, adja hozzá ezt a kombinációt a csirkéhez. Az utolsó fogás pedig:
szeder, szederlekvár és lime-héj. Keverje össze a lime héját a lekvárral és az apróra vágott szederrel, majd fogyassza feltétként a csirke mellé.
Az első falat egy valódi meglepetés lesz!
Ugyanilyen jól passzol a húshoz a házikészítésű pesztó is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágja apróra a bazsalikomot, reszeje le a fokhagymát, aprítsa géppel vagy kézzel a magot, reszelje le a sajtot, és mindezt keverje össze. Ízesítse sóval, borssal, majd adja hozzá az olívaolajat, és dolgozza jól össze. Tárolja a hűtőben.