Fiona Beckett, a díjnyertes újságíró és többkönyves író, a Decanter honlapján egy hosszú cikkben mutatja be az étterem történetét, a kedvenc ételét és a magyar borokat. Az éttermet 2008-ban alapította az akkor 29 éves Hubert Hlatky-Schlichter: élvonalbeli design, igazi borkülönlegességek és helyi hozzávalók jellemezték az éttermet, amelyet a kritikus végül izgalmasnak és világszínvonalúnak titulált. Emellett tavaszi menüsor tojás galuskáját emelte ki, szarvasgombával, tojás habbal, dehidratált tojás sárgájával és ecetes jégsalátával, amelyet nagyon fionmnak talált.
Ám az étteremnek is volt nehéz időszaka, amikor a tulajdonos, Hubert Hlatky-Schlichter három hónapra bezárta, mert úgy érezte, letértek az útról. Végül a Babelnek sikerült visszatérnie a gyökereihez: az erdélyi séf, Veres István érkezésével újra kitárta kapuit
Fiona Beckett Blazsovszky Péter head sommeliert is dicsérte cikkében,
aki „szorosan együttműködik a konyhával, és az általa ajánlott párosítások, különösen a hazai Hárslevelű és a Juhfark fajták, valóban meggyőzőek."
A Babel kétségtelenül az egyik legizgalmasabb étterem volt, ahol az elmúlt évben ettem, és méltó nyertese a 2017 év Decanter/Hine Nemzetközi Étterme díjnak.
– írta Fiona Beckett.