A bouillabaisse a hagyományos provence-i halleves, amelyet marseille-i halászok készítettek először. Ám a halat akár csirkével is helyettesíthetjük! Recept a cikkben.
Mi, magyarok el vagyunk kényeztetve, ha a sörről van szó, hiszen bőséges a kínálat, mind hazai, mind külföldi termékek tekintetében. Most ráadásul még egy újabb tétellel bővült a paletta: Japán legnépszerűbb sörét kóstolhatjuk meg.
Az Asahi Super Dry illatában nagyon enyhén érezni csak a komlót, úgy is fogalmazhatnánk, hogy szinte túlságosan is visszafogott. Íze csak enyhén kesernyés, és nem túl karakteres.
Van egy hely ebben az országban, amely a maga elvarázsolt és sajátos miliőjével a magyar főváros fölé emelkedik. Egy ilyen közegben vált legendává a Spíler.
Sokszor halljuk, hogy milyen kiemelkedő eredményeket érnek el a magyar borok a nemzetközi versenyeken, de arról talán fogalmunk sincs, mi alapján bírálják a nedűket. Itt az ideje, hogy megismerjük a folyamatot Németország egyik legrangosabb eseményén, a Berlin Wine Trophy működésén keresztül!
A berlini versenyen a regisztrált borokat a világ minden tájáról érkező zsűri bírálja el; csak az évjáratot árulják el nekik, egyéb információt nem tudhatnak a borról. A bírálat alatt szigorúan tilos véleményezniük, csak utólag beszélhetik meg a pontszámokat.
A pistou nem más, mint a francia pesztó: fokhagymából, bazsalikomból és olívaolajból áll, annyi a különbség, hogy nem teszünk bele fenyőmagot. Több ételhez használják, de leginkább a provence-i pistou levest ízesítik vele.
Az alkoholbetegség kialakulása nem az elfogyasztott mennyiségen múlik, hanem a rendszerességen – véli Zacher Gábor toxikológus, aki szerint a legfontosabb, hogy a függőségeinket merjük beismerni. A toxikológussal a Borjog és bormarketing konferencián tartott előadása után beszélgettünk.
Vannak olyan dolgok, amelyek fogyasztása egyrészt káros lehet az ember számára, de ugyanezeknek van pozitív hozadéka is. Ilyen például a vörösbor is, amelynek fogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében.
Amint megcsörren az Oreo keksz zacskója, és megcsap minket az édes illat, nem tudunk parancsolni magunknak; egy pillanat alatt elpusztítjuk a finomságot. Ez a férfi azonban ellenállt a keksz édes csábításának, és vászonná alakította.
Rekordszámú, összesen 539 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről a 17. Syngenta Borversenyre. A tavalyi évben a szőlő a kritikus időszakokat jól tűrte, így kiváló minőséget szüretelhettek a gazdák.
A siófoki díjátadón ebben évben a legmagasabb pontszámot kapott borokat a zsűri SynVino-díjjal jutalmazta. A 2017-es évjárat 316 borral képviseltette magát, ebből 73 aranyat, 1 nagyaranyat, 1 pedig SynVino-díjat kapott.
A díjat 2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a Kárpát-medence borászai számára. Az elismerés azért különleges, mert a borászok választják ki maguk közül egy-egy szavazatukkal a legjobbat, a Borászok Borászát.
Egy szürreális és meredek vacsorával kápráztatta el és tette próbára a sztárokat Lakatos Márk a Marki'z Supper Club legújabb helyszínén. Rezgő asztal, forgó lemezjátszó, egy erős ember válla és néhány heveder: a vacsoraest extrém körülményeit egy életen át emlegetni fogják.
A véletlen döntötte el, hogy a kiválasztott hírességeket milyen kihívás elé állítja a séf: a feladatokat egy-egy doboz rejtette, amelyek az extrém fogást és az elfogyasztás módját tartalmazták. Lakatos Márk a résztvevőkhöz hasonlóan nagyon jól szórakozott, és végig lelkesítette a vendégeket.
Az Egyesült Államok száz étteremében nemcsak felfordított logóval, hanem különleges csomagolással, ünnepi személyzeti öltözettel köszöntötték a nőket.
Már nemcsak a Badacsonyi Borvidéken élvezhetjük a vidék fenséges borait, hanem akár New Yorkban és Rómában is: a nagy borvidéki kóstolónak ezúttal a New York Palota, Róma terme ad otthont.
A három alapanyagból készült fogásokért és a hamburgeres lánykérésért lapozzon tovább!