A sörös-paprikás marhapörkölt hozzávalói:
A tormás burgonyapüré hozzávalói:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd készítsük el a sörös-paprikás marhapörköltet. Melegítsük fel az olajat és a vajat egy nagy edényben, közepes lángon. Pirítsuk meg a húst, majd tegyük félre. Szórjuk a hagymát az edénybe, és dinszteljük 2-3 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük még néhány percig.
Szórjuk bele a lisztet, keverjük jól össze a hagymával, azután öntsük rá a marhaalaplevet, a sört, a paradicsompürét, a Worchestershire-szószt, a cukrot, a pirospaprikát, a sót, a kevés fekete borsot és egy kis vizet. Öntsük bele a megpirított húst, keverjük össze, tegyük rá a fedőt, és hagyjuk rotyogni 1 ½-2 órát, míg a hús megfő, és a leve besűrűsödik. Ha kész, szórjuk meg petrezselyemmel.
A tormás burgonyapüréhez főzzük meg a krumplit, majd tegyük egy tiszta fazékba, azután közepes lángon törjük össze, és hagyjuk, hogy a gőz elpárologjon. Zárjuk el a lángot, utána adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, a krémsajtot, a tormát, a fűszersót, a sót és a fekete borsot. Keverjük össze, majd a tetejére szórjunk petrezselymet.
Tegyük a marhapörköltet egy 25 cm átmérőjű serpenyőbe vagy sütőedénybe, kanalazzuk a tetejére a tormás burgonyapürét, és egy spatula segítségével egyenletesen oszlassuk el. Süssük 40-45 percig, míg a teteje aranybarna lesz.