Míg mi teljesen ledöbbentünk a zöld sörtől, a MatchaBarban, New Yorkban ez a látvány már teljesen megszokott; a vendégek vidáman koccintanak a különös színű itallal. De vajon hogyan készül?
Idén hazánkat érte az a megtiszteltetés, hogy otthont adhat a borturizmus legnagyobb presztízsű eseményének: Champagne, Portó, Barcelona és Szicília után Budapest lesz a híres konferencia jubileumi rendezvényének helyszíne.
Ez már önmagában is egy elismerés, ám büszkén tehetjük hozzá, hogy ez lesz a konferencia tizedik, jubileumi rendezvénye. Az eseményen bemutatkoznak Magyarország borvidékei a nemzetközi szakmai közönségnek.
Új sztárséffel erősít a Gundel Étterem: Litauszki Zsolttal, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagjával, a Zsidai Group korábbi kreatív chefjével bővül az étterem csapata.
Fáradt és ingerlékeny? Úgy érzi, elhagyja az ereje? Ideje végre feltöltődni! Ezeket a gyümölcsöket és zöldségeket fogyassza, ha extra energiához szeretne jutni.
Az összetett szénhidrátokat, mint az édesburgonya, lassabban emésztjük meg, így hosszú ideig biztosítanak energiát. Ezért érdemes például edzés előtt fogyasztani.
Még egyetlen receptben is képes megelevenedni a Felvidék íze és illata, mi pedig mindjárt hármat is mutatunk önnek. Hozza el otthonába a Felvidéket egy ebéd erejéig; készítse el a külhoni magyarok receptjeit!
Ahány kultúra, annyi kávézási szokás. A malajziai yuanyang például egy nagyon érdekes, ízletes és erőteljes kávé, amelynek különlegességét az adja, hogy feketekávéból és honkongi stílusú tejes teából készül.
A török kávé, vagyis a türk kahvesi neve már ismerősebben csenghet. A finomra őrölt kávébabokat egy kis sárgaréz edényben főzik meg – általában cukorral –, amit cezvének vagy ibriknek hívnak.
Talán nem tudjuk bejárni vidékünk minden szegletét, de a konyhánkba még elhozhatjuk a jó magyar fogásokat. Kezdjük is mindjárt egy fazék kukólevessel!
Ebben a queensi hot pot étteremben húsruhába öltöztetett babákat szolgálnak fel. A hot pot, vagyis a „forró fazék" egy Kínából származó étkezési forma: a vendégek maguk főzik meg az alapanyagokat az asztalon rotyogó lében.
A Niu Pot étteremben a babák ruhája vékonyra szeletelt nyers borda, amely jégágyon kerül a vendégek elé. Miután a vendégek megfőzték a Barbie-k ruháját a „forró fazékban", szójaszósszal ízesítik.
A Big Mama's & Papa's Pizzeriában egy óriás pizza 137 cm széles és 137 cm hosszú, 12,7 kg tésztából készítik, 2,5 kg marinara szósz, 2,5 kg mozzarella és 1,5 kg pepperóni kerül rá. Videón a hihetetlen méretű pizza.
Sokunknak már akkor elmegy a kedve a diétától, amikor meghallja a szót. Pedig lehet egyszerre egészségesen és finoman étkezni úgy, hogy közben nem éhezünk. Csak a megfelelő alapanyagokat kell kiválasztanunk.
Vegyük például a virágízű csodagyümölcsöt, vagyis a licsit, amely finom édes, és még a fogyásban is segít. Emellett számos jótékony tulajdonsága van: javítja az emésztést, segíti a fogyást, a rák megelőzését, a tápanyagok felszívódását, erősíti a csontokat, és csökkenti a vérnyomást.
Vajon mi legyen az ebéd? – ez a kérdés állandó fejtörést tud okozni. Ezért hadd adjunk egy ötletet! Ez a menü egyszerű, különleges, és olyan gyorsan elkészül, hogy még a családra és a pihenésre is marad ideje.
A KockaCsoki nem egy hétköznapi csokoládéműhely, hiszen termékeit különleges értékkel ruházza fel: a kézműves finomságokat autista fiatalok készítik. A csokoládé megvásárlásával őket támogathatja.
Dénes Ákos, a kockacsoki.hu ügyvezetője szerint a csokoládékészítés ideális munkahely egy autista számára, hiszen sok apró lépésre le lehet bontani a folyamatot; mindig az adott feladatra tudnak koncentrálni. Így tökéletesen be tudnak illeszkedni a munkába.
A vodkás tészta receptjéért és a kék színű borért lapozzon tovább!