Nagy megtiszteltetés érte Gianni Annonit és Rosario Simeoli séfet, hiszen a budapesti Pomo D'oro is bekerült a világ legjobb olasz éttermei közé.
Egy pizzakemencével rendelkező trattoria számára ez olyasmi, mint egy fine dining étteremnek bekerülnie a Michelin Guide-kiadványba
– mondta boldogan Gianni Annoni.
„Az egyes országokban az Olasz Kereskedelmi Kamarák ajánlásával került sor a tesztelésre. Úgyhogy én azt gondolom, hogy az elmúlt 16 év töretlen lelkesedése, kitartó munkája kellett ahhoz, hogy bekerüljünk a nominált éttermek közé.
Nem tudjuk egyébként, mikor és kik voltak a tesztelők, akik nálunk jártak, de a Pomo D'oroban mi amúgy is minden nap és minden vendégnél a maximális odafigyelést adjuk. Tehát bármikor bárki lehetett a titkos vendég."
A tesztelésnél meghatározó pontok voltak, hogy a konyha
jó minőségű olasz alapanyagokat
használjon, a pizzák fatüzelésű kemencében süljenek, illetve az étterem autentikusan képviselje az olasz konyhát. Persze az étterem helyi népszerűségét és megítélését is figyelembe vették.
2002-ben még az autómat is eladtam, hogy megvalósíthassam az álmomat. Az árából vettünk egy kisteherautót, és úgy hoztam be az olasz alapanyagokat. Mai napig azt gondolom, hogy a Pomo D'oro egyik nagy titka, hogy mindig minden, amit adunk, igazából olasz.
– emlékezik vissza Gianni Annoni.
„Így fontosak a beszállítóink, és nem bízzuk a véletlenre, hogy mi kerül a tányérra. Elcsépelt közhely, de a természet csodáihoz mi olaszok nem szeretünk sok mindent hozzátenni, inkább megőrizzük azokat.
Tehát a jó minőségű, friss alapanyag a legfontosabb dolog,
és a gazdag kínálat folyamatosan inspiráló minden jó szakember számára. Örömmel kísérletezünk, keressük az új dolgokat, fejlődünk. És leginkább imádjuk, amit csinálunk."
A sikeres étterem hozzávalói között persze egy tökéletes csapat is szerepel, ami Gianniék esetében szinte egy kis család: sokan már lassan 15 éve dolgoznak együtt.
Számtalan nevet fel tudnék sorolni, akiknek az életük részévé vált a Pomo D'Oro, és így egy nagy család lettünk: Geppo, a testvérem, Jáhner Attila üzletvezető, Rosario Simeoli séf, Stelczer Zoli és Bajnok Norbi, a konyhafőnök helyettesek
– sorolja a neveket Gianni.
Töretlenül keressük az új dolgokat, fejlődünk és szeretjük, amit csinálunk. Szeretünk adni, ami a vendéglátás alapja!
Természetesen kell egy szép belső tér is, amely nemcsak magához vonzza, hanem marasztalja is a vendéget. 2010-ben került sor az első bővítésre, majd pár évvel később tovább gazdagodott az utca, amely ma már
Budapest kis olasz csücske.
A Via Italia teraszain szinte egy olasz kisvárosban érezhetjük magunkat.
„Édesapámtól és édesanyámtól a becsületet, az alázatot, a munka iránti tiszteletet tanultam, amelyhez sokat hozzátett a vallás, a hit.
Arra tanítottak, hogy mindig minden megoldódik, mert minden okkal történik. Ha alázattal és bizalommal állunk a dolgokhoz úgy fog történni, ahogy nekünk a legjobb.
Fontos, hogy merjünk adni, tanítani, megosztani a tapasztalatokat és az élményeket másokkal"
– mondja Gianni.
„Az étel, ital, az asztal és az alkotás – ezek a boldogságom alappillérei. Olyan kíváncsi vagyok, mint egy gyerek. Folyamatosan inspirálódom, gondolkodom, mit hogyan lehet jobbá tenni, fejlődni. Ezek a dolgok visznek előre engem is, és sok mindent, amit csinálok.
Az embereket boldoggá tenni azzal, amit csinálunk – ez jelenti a boldogságot.
És hát nem tagadom, ez az elismerés engem most végtelenül boldoggá tesz. Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Mille grazie!"