Pohner Ádám és csapata – Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president – ott lesz jövőre Lyonban, a Bocuse d'Or-döntőn. Ádámék sikere azért is óriási dolog, mert Ádám a mezőny legfiatalabb versenyzője: mindössze 25 éves. Nagy eredmény, hogy iyen fiatalon, ilyen magabiztosan jutott a döntőbe.
Rengeteget tanultunk az elmúlt hónapokban, aminek nagy hasznát vesszük majd a lyoni felkészülésben, és a következő években is
– mondta Pohner Ádám, aki nagyon boldog és elégedett, hogy bejutottak a döntőbe.
A magyar csapat sikerével bebizonyosodott, hogy a vidék is egyre inkább nyomot hagy országunk gasztrotérképén, hiszen Ádám a balatonszemesi Kistücsök étterem séfjeként vett részt a torinói megmérettetésen. A java azonban még hátravan:
a felkészülés a legnagyobb kihívásra, a Bocuse d'Or lyoni döntőjére, amely 2019 januárjában kerül majd megrendezésre. A magyar csapat továbbra is a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tankonyhájában készülhet majd a versenyre.
A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Bocuse d'Or Akadémia közös standjánál egy exkluzív összejövetelen vehetett részt a VIP-közönség tegnap délelőtt. A standon
magyar pezsgőkkel és tokaji borokkal
koccintott többek között Jerome Bocuse, a verseny idén januárban elhunyt alapítójának fia, Enrico Crippa, az európai versenyelnök, illetve olyan séfóriások, mint Enrico Cerea, Martín Berasategui, Nicola Portinari, Giocanni Santini vagy Giancarlo Perbellini.
Széll Tamás a torinói versenyen Jerome Bocuse, Carlo Cracco és Enrico Crippa mellett ült a zsűrielnöki székben. Elmondta, hogy nagyon más nem versenyzőként jelen lenni a Bocuse d'Oron. Az elmúlt években ő is a versenyboxban volt, amíg a zsűri kóstolt; a mostani helyzet új volt számára. A feladat nem volt könnyű, mert az összes ételt – azaz naponta húsz tányért – kellett megkóstolnia, ami igen megterhelő feladat.
A magyar csapat ételeinek kóstolásakor annak örült a legjobban, hogy mindkét étel jól sikerült, kiegyensúlyozott volt a két tányér, míg sok országnál voltak jelentős különbségek a két étel színvonala között.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke elmondta, hogy tegnap ismét bebizonyosodott: a magyar gasztronómia eljutott arra a szintre, hogy
helye van Európa élvonalában.
A gulyás, a kacsamáj, a Tokaji Aszú vagy épp a pirospaprika mind olyan alapanyagok, amelyet örömmel kóstolnak a világ legnagyobb séfjei.
Az eredményhirdetésen kiosztott különdíjak:
A továbbjutó országok: Finnország, Franciaország, Belgium, Svájc, Magyarország, Izland, Egyesült Királyság.