Szeretne valamivel kedveskedni a gyerekeknek? Mit szól a palacsintához? Na, nem az általunk már olyan jól ismert desszertre gondolunk, hanem a palacsintatésztából készült színes mintákra.
Nem is gondolnánk, milyen sokféle verzióban kerülhet a poharunkba Skócia legnépszerűbb export terméke, a whisky: tisztán, jéggel, forrón, koktélként. Télen felmelegedhetünk mellette, nyáron pedig hűs frissítőt készíthetünk belőle.
A jeget illetően megoszlanak a vélemények: a szakértők például határozottan tiltakoznak a scotch hígítása ellen. Ha azonban a nyári melegben nem tudna ellenállni a hűs kockák érintésének, ne fogja vissza magát!
Az Első Soproni Sörverseny célja, hogy megtalálja az ország legjobb otthoni sörfőzőjét és legkifinomultabb sörszakértőit. Így újra bővülni fog a sörkínálat, mégpedig az ország legjobb otthoni sörfőzőjének sörével.
A fogyasztók többsége bizalmatlan lesz az egyes élelmiszerek címkéjén olvasható adalékanyagok hivatalos neve láttán, holott a hétköznapokban fenntartások nélkül használják azokat – derült ki a legújabb kutatásból.
Ha azt olvassuk a címkén, hogy E-500 nátrium-hidrogén-karbonát vagy E-300, a legtöbben laborban előállított, veszélyes kémiai anyagokra gondolunk. Pedig az utóbbi maga a C-vitamin, az előbbi pedig a sütőpor.
Gondolta volna, hogy csokoládéból is készülhet ruha? Nem? Pedig bizony így van. Sőt, nem is akármilyen. Képgalérián a hihetetlen ruhaköltemények.
A fokhagyma már a nagymamáink idejében is csodaszernek számított: nemcsak főzéshez és sütéshez, hanem betegségek ellen is használták. zámos jótékony tulajdonságát ismerjük már, ezúttal azonban kiderült, hogy a fokhagymában sokkal több minden rejlik, mint eddig gondoltuk.
A Journal of Hypertension egyik tanulmánya szerint a fokhagyma rendszeres fogyasztása csökkenti a vérnyomást, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is.
Az év hatodik Szupermenta terméktesztjén gluténmentes spagettiket vizsgált a Nébih. Az ellenőrök 3 esetben figyelmeztették a vállalkozókat jelölési hiányosságok miatt.
Miért reped szét a virsli? Azért, mert túl sokáig főztük. Sőt, sokszor pont az a gond, hogy főzzük és nem melegítjük. Hiszen a virsli az esetek nagy többségében nem nyers hús – ha mégis, azt jelzik a csomagoláson –, a feldolgozás során főzik és füstölik.
Ezért nem kell a szó szoros értelmében megfőzni, inkább csak felmelegíteni. Ezt megtehetjük a mikróban, egy lábas forró, illetve forrásban lévő vízben. Csak nem mindegy, hogyan.
Télen minden álmunk, hogy friss málnát majszolhassunk, ám a nyár beköszöntével hamar megunjuk. Nemcsak frissen nem fogyasztjuk, hanem még a maradékkal sem tudunk mit kezdeni. Azonban, ha ezt a desszertet készíti, nem megy tönkre a málna.
Noha már lassan alapfelszerelés a konyhában, önnek mégsincs zöldségpárolója? Esetleg volt, de elromlott, és még nem volt ideje újat venni? Talán nem is kell, hiszen egyszerűbb helyettesíteni, mint hinné.
Ez a recept olyan egyszerű, hogy még az esti filmre is marad ideje. Könnyedsége miatt kezdő szakácsok is felvehetik receptgyűjteményükbe.
Szeretne megtanulni tojást főzni? Lapozzon tovább!