Mielőtt kivágnák a kígyó szívét, először egy éles késsel elvágják a nyakát, a vérét pedig egy tálba folyatják. Ezt követően egy újabb vágást ejtenek a testén, majd
eltávolítják a szívét is.
Ezután elkezdik megtisztítani a testet úgy, mint egy halat, feldarabolják, és beleteszik egy tál forró vízbe. Így készítik a kígyólevest.
Már maga az előkészítési folyamat is túl bizarr egy európai ember számára, és akkor a szív még az asztalra sem került.
Sem a vér, sem az epe nem megy kárba, a legtöbb helyen vodkával összekeverve tálalják.
A kígyó szívét is egy felespohárba teszik, öntenek rá egy kis vodkát, így egy hajtásra meg tudják inni. A helyiek szerint az a legjobb, ha a szív végigsiklik az ember nyelőcsövén.
Nézze meg, hogyan ízlett a híres Michelin-csillagos séfnek, Gordon Ramsay-nek a kígyószív.