Jamie Oliver szerint mindig friss tojásból és – ha lehet – minőségi, házi vajból készítsük a rántottát. A legjobb egyébként a tanyasi, házi tojás, hiszen ennek a legszebb a sárgája. Semmiképp se adjon hozzá vizet, tejet vagy tejszínt, mert ki fog száradni, ami elrontja az élményt. Ha szeretné ízesíteni, akkor inkább használjon tejfölt, amitől krémes állagú lesz.
Hiszen a tökéletes rántotta lágy, enyhén folyós, és szinte táncot jár a szájban.
A másik fontos dolog, amire figyelni kell, hogy a tojás jól fel legyen verve. Nem elég csupán néhány mozdulat a villával: egységesen sárga keveréket kell kapnia.
Utána már csak arra kell figyelnie, hogy ne hagyja őrizetlenül a tűzhelyet. Hiszen csupán néhány perc kell hozzá, hogy a reggelije megfelelő állagú legyen.
Kattintson a képre, és nézze meg a tökéletes tojásrántotta elkészítésének lépéseit!
Ez csupán egy alaprecept, amelyet kedve szerint ízesíthet. Adhat hozzá metélőhagymát, bazsalikomot, csilipaprikát vagy sajtot.