Jamie Oliver szerint ilyen a tökéletes rántotta

a tökéletes tojásrántotta
Íme az eredmény
Vágólapra másolva!
A rántotta elronthatatlan – gondolnánk helytelenül, ugyanis mindent el lehet rontani. Főleg, ha először próbálkozik az ember. Persze a tojásrántotta még kezdő szakácsként sem tűnik túl nagy ördöngösségnek, pedig számos helyen vakvágányra lehet futni vele. Ha nem jó az állaga, ha túl van sózva, ha egy kicsit odakapta az alját, akkor ne számítsunk különleges ízélményre.
Vágólapra másolva!

Jamie Oliver szerint mindig friss tojásból és – ha lehet – minőségi, házi vajból készítsük a rántottát. A legjobb egyébként a tanyasi, házi tojás, hiszen ennek a legszebb a sárgája. Semmiképp se adjon hozzá vizet, tejet vagy tejszínt, mert ki fog száradni, ami elrontja az élményt. Ha szeretné ízesíteni, akkor inkább használjon tejfölt, amitől krémes állagú lesz.

Hiszen a tökéletes rántotta lágy, enyhén folyós, és szinte táncot jár a szájban.

A másik fontos dolog, amire figyelni kell, hogy a tojás jól fel legyen verve. Nem elég csupán néhány mozdulat a villával: egységesen sárga keveréket kell kapnia.

Utána már csak arra kell figyelnie, hogy ne hagyja őrizetlenül a tűzhelyet. Hiszen csupán néhány perc kell hozzá, hogy a reggelije megfelelő állagú legyen.

Kattintson a képre, és nézze meg a tökéletes tojásrántotta elkészítésének lépéseit!

a tökéletes tojásrántotta
a tökéletes tojásrántotta
a tökéletes tojásrántotta
a tökéletes tojásrántotta
a tökéletes tojásrántotta
a tökéletes tojásrántotta
a tökéletes tojásrántotta
a tökéletes tojásrántotta
a tökéletes tojásrántotta
a tökéletes tojásrántotta

Ez csupán egy alaprecept, amelyet kedve szerint ízesíthet. Adhat hozzá metélőhagymát, bazsalikomot, csilipaprikát vagy sajtot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!