A sajtokat sokan elsősorban a borokkal kapcsolják össze, pedig sörökkel kombinálva ugyanúgy izgalmas, különleges ízélményt nyújtanak. A párosítás titka elsősorban a hasonló intenzitásban rejlik:
puha, friss sajtokhoz, mint például a feta és a mascarpone, leginkább egy lágy lager illik, míg egy érettebb camembert-hez egy klasszikus porter vagy egy gyümölcsös ale.
Ám, ha valaki inkább a félkemény sajtokra esküszik, annak egy könnyed IPA-t ajánlunk.
Az egyszerű grillezett csirkét is számtalan módon el lehet készíteni: lehet édes, sós, füstös vagy akár csípős. Ehhez a sört
a fűszerek intenzitásától függően
érdemes kiválasztani. Mivel azonban alapvetően egy könnyű ételről van szó, egy hasonlóan könnyed lagerrel nem lőhet mellé.
Ha inkább marhát fogyasztana, válasszon barna sört, amennyiben sertés lesz terítéken, egy karakteres lagert érdemes beszerezni.
Ám a nyári sütögetések legkönnyebb és legegészségesebb étele a hal – akár nyársra húzva, akár roston, grillen sütve.
Fogyaszthatja grillezett zöldségekkel, fokhagymás-fűszervajas bagettszeletekkel, sörök terén pedig elsősorban az APA-IPA vonalat ajánljuk hozzá.
A grillezés nem csak a húsokat részesíti előnyben: rengeteg ínycsiklandó gyümölcsös recept létezik. A sárgabarack és a dinnye például kiválóan grillezhető, ráadásul vaníliafagylalttal feldobva igazán különleges desszert készülhet belőle.
A gyümölcsös ízekhez egyértelműen APA, NEIPA vagy búzasört ajánlott fogyasztani, a csokoládés desszertekhez viszont a stout vagy porter sör a legjobb választás.