A dukkah illatos, egyedi, egyiptomi fűszerkeverék, amely különböző szárított fűszernövényekből és diófélékből készül. Nem kell Egyiptomba utaznia, ha ki szeretné próbálni, csupán a hozzávalókat kell beszereznie. Az eredmény egyfajta mogyorós-sós-aromás különlegesség, amelyről nem fog elfeledkezni, ha sült halat, sült bárányt, granolát, sült burgonyát, rántottát vagy salátát készít.
Olyan alapvető fűszer lesz a konyhában, mint a só vagy a bors.
A jó dukkah friss alapanyagokból, mindig a legjobb fűszernövényekkel készül. A hozzá felhasznált dióféléket érdemes egy kicsit megpörkölni, hogy még teltebb legyen a keverék íze.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Pörköljön meg minden hozzávalót alacsony lángon, hogy az ízek és illatok felszabaduljanak. Tegye a keveréket egy mozsárba, és törje össze.
Persze a dukkaht fahéjjal, pisztáciával, cukorral és kardamommal is készítheti, így alkalmas lesz a reggeli ételek és a desszertek ízesítésére.