A paradicsomjégkrém első hallásra kissé furcsán hangozhat, ám addig nem szabad elítélni, míg meg nem kóstolta. Hiszen van olyan paradicsomfajta, ami édesebb sok gyümölcsnél!
Ráadásul a lépések túl egyszerűek ahhoz, hogy elszalasszon egy ilyen kivéletes gasztrokalandot.
Először tegyen 3-4 nagy paradicsomot 10 percre egy edény forrásban lévő vízbe. Amint letelt az idő, szedje ki őket, húzza le róluk a bőrt, és nyomkodja át őket egy nagylyukú szűrőn.
Az így kapott pépet kezdje el főzni lassú tűzön, közben adjon hozzá egy csésze tejszínt és ½ csésze tejet. Egy másik tálban keverjen össze 4 tojássárgáját ½ csésze cukorral vagy 6 evőkanál mézzel.
Vegye kicsire a lángot a paradicsomos keverék alatt, azután lassan keverje hozzá a cukros tojásokat. 5 perc folyamatos keverés után hagyja picit kihűlni, majd öntse egy fagylalttégelybe, és
tegye a fagyasztóba 6 órára.
Amennyiben egy aromásabb és kevésbé édes fagylaltra vágyna, főzzön meg 3-4 paradicsomot egy serpenyőben egy babérlevéllel, néhány gerezd összetört fokhagymával, egy csipet bazsalikommal és kakukkfűvel.
Miután a paradicsomok megpuhultak, szűrje át ugyanúgy a keveréket, utána dolgozza össze egy csésze majonézzel, egy citrom levével, 1/3 csésze tejszínnel, egy csipet cukorral, sóval és borssal. Öntse egy fagylalttégelybe, és tegye a fagyasztóba 6 órára. Szolgálja fel bazsalikommal.
A család biztosan felvonja a szemöldökét a különös fagylalt hallatán, ám az első néhány falat után ne döbbenjen meg, ha repetáért nyújtják a poharukat.