A Barátom, Charlie Brown volt a Peanuts-sorozat első filmje, addig csak képregényként létezett a mese. Ezúttal azonban egy teljesen új formában találkozhatunk a szereplőkkel: egy szakácskönyvben tanítják főzni a gyerekeket.
Állunk a fagyisnál a sorban, nézem, ahogy a pult mögötti hölgy minden gombóc előtt lemossa a kanalat. Valamiért felidézi gyerekkoromat, amikor a helyi kis cukrászdában alumínium tégelyekből mérték ki a fagyit 50 fillérért, később 1 forintért, valamivel később 2-ért.
A habszifonról eszembe jut a színes szódásszifon, amit a 80-as években leváltott a fémhálós változat – ha kellett, ha nem, mindenki vett egy újat. A szódásszifon fontos volt, nem maradhatott otthon, ha nyáron a Balatonhoz vagy az őszi szüretre indultunk.
A pirítós kenyér az a hétköznapi és egyszerű reggeli, amely képes volt tartani a lépést a gasztroforradalommal. Itt van tizenkét olyan elkészítési mód, amely egészséges, nem mindennapi, gyors, mégis ízletes és egyszerű.
Vannak, akiknek a sötét karikák csak akkor látszanak, ha végigbulizták vagy -forgolódták az éjszakát – ők a szerencsésebbek. Mások pedig azt szokták mondani, hogy már karikákkal a szemük alatt születtek, és egyszerűen egy kozmetikum sem képes halványítani őket.
Ám a szakértők most feltárták, mely vitaminokkal csökkenthető az elszíneződés erőssége. Csak egy egészen apró változtatásra van szükség ahhoz, hogy a karikák halványodni kezdjenek, ugyanis a probléma forrása az étrendben keresendő.
20. születésnapja alkalmából izgalmas programokkal várja a gyerekeket és a felnőtteket a Fény Utcai Piac. Lesz arcfestés, óriásbuborék-bemutató, retro- és fotókiállítás, valamint jótékonysági akció is.
Mit tudunk a cékláról? Azt, hogy foltot hagy a ruhán és rendkívül egészséges. Szeretjük? Az már más kérdés. Van, aki savanyúságként esküszik rá, míg mások inkább lé formájában fogyasztják. Bárhogy is veszik magukhoz, a lényeg, hogy megteszik.
Akár még teát is készíthetünk belőle, ha egész formában nem szívesen adnánk hozzá az étrendünkhöz. Noha nyáron nem jellemző a teázás – leginkább a kandallóval és a hóeséssel kapcsoljuk össze –, ezt a csodaitalt mégis érdemes az év minden részében fogyasztani. Miért? Öt jó indokot is tudunk mondani.
Van egy étterem Romániában, ahová csak a legbátrabbak mernek betérni. A hely Bukarest szívében található, és már a neve is elég beszédes: Count Dracula Club. Borzongásra és veszélyre számíthatnak a vendégek: A helyiségekben gyér fény, a falakon vér. Képgaléria.
Mi egy anyuka, egy főzni szerető férfi és egy háziasszony három kedvenc szava? Életmentő konyhai praktikák. Itt is van egy trükk, amellyel pillanatok alatt tudja megpucolni a héjában főtt krumplit.
Matteo Stucchi, olasz cukrász elképesztő jeleneteket kelt életre desszertekkel és műanyag emberekkel. Így nézne ki a világ egy párhuzamos univerzumban? Nem, nem! Matteo valójában a desszertből készült Liliput mindennapjaiba kalauzol el minket. Képgaléria.
Kíváncsi, hol kóstolhatja meg hazánk legjobb kézműves kenyereit? Lapozzon tovább!