A Magyar Vöröskereszt a korábban kihasználatlanul álló földszinti garázsbeállóját, illetve a mellette található irodát gondolta újra, és alakította át vendéglátóhellyé.
Az Empathy Cafe&Bistro reggelire szendvicsekkel és pitékkel, ebédidőben pedig menüben kínált krémlevesekkel és lángosokkal várja a vendégeket.
Az étel- és italkínálat összeállításánál alapvető szempont volt, hogy – lehetőség szerint –
hazai termelőktől származó alapanyagokkal
dolgozzon a konyha, illetve hogy működése minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga után: újrahasznosított tálalóeszközöket és zöld tisztítószereket használnak majd.
Az épület kialakításánál figyeltek a látás-, mozgás- és hallássérültek megváltozott igényeire és az akadálymentesítésre is.
A hely szimbóluma egy 16 méter hosszú vendégasztal lesz, amellyel a Vöröskereszt fizikailag is szeretné megjeleníteni az Empathy fő mondanivalóját:
Üljünk egy asztalhoz, és tegyük félre az előítéleteinket!
Ezt a gondolatot hirdeti az Empathy-közösségi könyvespolca is, amelyhez közel 100 ismert és elismert ember ajánlott fel dedikált könyvet.