Vajon melyik baconszalonna a finomabb? Az, amelyik a sütőben, mikrohullámú sütőben vagy esetleg gofrisütőben készült? Igen, jól látja, gofrisütőben.
Ám, ha pontosak akarunk lenni, akkor van még egy elkészítési mód, amelyet a legtöbben alkalmaznak: megsütik serpenyőben a saját zsírjában.
Amikor kipróbálja az új tippeket, ne legyen elfogult. Hagyja, hogy az ízek vezessék!
1. Bacon a sütőben
Melegítse elő a sütőt 200 fokra, béleljen ki egy sütőlapot vagy egy tepsit alufóliával, és fektesse rá a szalonnacsíkokat. Süsse 20 percig, azután élvezze
a ropogós végeredményt.
Mivel a zsír kiolvad, és széfolyik a tepsi alján, csak a húsos, ropogós rész marad. Sütés közben azért ellenőrizze a baconök állapotát, hogy még véletlenül se piruljanak túl, égjenek meg.
Akik nem szeretnek a serpenyő mellett állni, viszont imádják a roppanós falatokat, azoknak valószínűleg ez az elkészítési mód lesz a befutó.
2. Mikróban is lehet bacont sütni
Helyezzen két réteg papírtörlőt a mikrohullámú sütő belsejébe, hogy felszívja a szalonnából kifolyt zsírt. Tegye rá a csíkokat, majd fedje le még két réteg papírtörlővel. Állítsa 4-5 percre a programot, és ellenőrizze fél másodpercenként.
Az eredmény: nem ez a legszebb sült szalonna, amit valaha láttunk.
Nem lett hullámos a széle, nem barnult meg ínycsiklandóan, és nem volt élvezetes. Bár kétségtelen, hogy ez az egyik leggyorsabb módja a reggelikészítésnek.
3. Kitúrta a gofrit a szalonna. Vagy mégsem?
Online számos helyen találkozhattunk már azzal a módszerrel, hogy a szalonnát a gofrisütőben készítik el. Fektesse a csíkokat a sütőre, majd pirítsa őket 10 percig.
Mivel nem minden gofrisütő túl nagy, ezért lehet, hogy félbe kell vágni a bacont, ami egy plusz művelet. Emellett a sütő nem simul rá teljesen, mivel a gofri tésztája is kicsit megduzzad benne, azt jobban meg tudja sütni, mint a szalonnát. Az eredmény: egyenletlenül sült reggeli.
Ha igazán finomat akar enni, akkor maradjon a jól bevált serpenyős módszernél vagy süsse meg tepsiben.