A francia Lor-K nevű utcai művész új szintre emelte az újrahasznosítás fogalmát: Párizs utcáit járva eldobott matracokat gyűjt, és kreatív ételszobrokat készít belőlük. Teszi ezt azért, hogy felhívja a figyelmet a pazarlásra és a hulladékok újrahasznosítására. Képgaléria.
A kávé sok ember életének a része. Ám míg valaki beéri napi egy csészével, vannak, akiknek akár öt-hat is lecsúszik egy nap, mégsem érzik magukat energikusabbnak. Persze a túl sok kávé nem tesz jót a szervezetnek, ezért nem árt ebben az esetben is mértéket tartani.
De hát akkor mégis hogyan leheljünk magunkba életet kora reggel vagy a nap többi szakaszában? Hogyan váljunk éberré és energikussá? Mondjuk igyunk meg egy bögrével ebből a teából.
Annyi tojásos recept kering már a világban, hogy azt hihetnénk, semmi újjal nem tud szolgálni. Pedig ez az alapanyag sokkal sokszínűbb, mint gondolnánk. Ha unjuk a rántottát és a tükörtojást, így dobjuk fel könnyedén a vacsorát.
Liz az ausztráliai Melbourne-ből hónapok óta tervezi kisfia első születésnapját. Mivel a lurkó halloween napján jött a világra, a buli témája egyértelmű. Liz szeretné, ha félelmetes és rémisztő lenne.
Meg is tette az előkészületeket: készített egy agyalakú tortát, azután egy rémséges fényképsorozatot. Végül az elkészült képekből videót szerkesztett, azzal hívta meg a családtagokat és a barátokat a hamarosan esedékes születésnapi bulira. Videó.
A konyha általában egy csatatér: minél kisebb, annál nehezebb benne rendet tartani. Mi azonban szemfülesebbek vagyunk annál, hogy egy ilyen kis probléma kifogjon rajtunk: ott is helyet csináljunk, ahol nincs.
Ön emlékszik még arra, amikor először sütött ki húst olajban? Vagy amikor először csinált rántott karfiolt? A kezdő szakácsok általában ennek is úgy indulnak neki, mint a rántottakészítésnek vagy a tésztafőzésnek: ez egyszerű! Ugyan ki ne tudná megcsinálni?
Az azonban már más dolog, ha az ember tényleg jól, sőt tökéletesen akarja csinálni. Mert akkor olyan dolgokra is figyelnie kell, amikre eddig még sosem. Például a megfelelő hőmérsékletre vagy a sóhasználatra. Főleg, hogy a hiedelemmel ellentétben nem a panír előtt kell megsózni a húst.
Bizonyos művészek az olajfestékre esküsznek, míg mások a pasztellre, ám olyanok is akadnak, akik cukorból vagy tésztából készítenek műalkotásokat. Linda Miller Nicholson művész, a Pasta, Pretty Please szakácskönyv szerzője, 25 különböző színű tésztából készít egyedülálló alkotásokat. Képgaléria.
A cikk félrevezetően állítja, és a valóságot elferdítve azt sugallja, hogy társaságunk tömeges ételmérgezést okozott Kaposváron, aminek következtében több száz gyerek betegedett meg.
Hova lett már megint a műanyag narancsfacsaró? A múlt héten még láttam valahol, most meg egyszerűen nem találom. Csak ezért nincs kedvem boltba menni, pedig úgy meginnék egy frissen préselt narancslevet! – Ön is járt már így?
Ha kíváncsi az „Ebben az étteremben pénz helyett Instagrammal fizethet" című cikkünkre, lapozzon tovább!