Nem kell megvárnunk a karácsonyt ahhoz, hogy beszerezzünk néhány zacskó borsmentacukorkát, majd
felespoharakat készítsünk belőle.
A házi csokoládélikőrre bizony felteszi a koronát egy olyan pohár, amelyet el is nyalhatunk, miután legurítottuk a tartalmát.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 150 fokra.
Tépjen négyzet alakú darabokat a sütőpapírból, és rakjon ki rá virágformát 7 darab cukorból – annyit, ahány poharat szeretne készíteni.
Tegye a sütőbe 10-15 percre, hogy megolvadjon.
Ha kész, óvatosan húzza le a sütőpapírról – vigyázzon, mert forró lesz! –, tegye a fejjel lefelé állított felespohárra, és lassan nyomkodja rá az oldalára.
Amint megkeményedik – 10 perc –, vegye le a felespohárról, és szolgálja fel benne kedvenc likőrét.
Arra azonban figyeljen, hogy a cukor hőmérsékletének megfelelő italt öntsön bele.
Ha hideget akar belőle inni, akkor hűtse le, ha meleget, akkor egy kicsit melegítse fel, különben szétreped.