Manapság a casserole fogalmába szinte minden egytálétel belefér, amely sütőben készül. Ahogy korábban említettük: biztosan ön is készített már.
Hiszen casserole a rakott krumpli, a rakott karfiol, a lasagne, a görög a rakott padlizsán (muszaka) és még sorolhatnánk.
Persze az ismert recepteken túl bátran improvizálhatunk is. Felhasználhatjuk például a ránk maradt alapanyagokat a fantáziánk segítségével. A krumpli, tészta vagy rizs mellé jöhet valamilyen hús, hal vagy zöldségek, mártás, fűszerek, vagy ami a szívünk vágya. A teendő csupán annyi: a hozzávalókat beletesszük egy fedő nélküli hőálló edénybe, majd összesütjük.
Próbálja ki! Készítsen baconös-sajtos casserole-t!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegye az egész, héjas burgonyákat egy tepsire, szurkálja meg őket villával, locsolja meg olívaolajjal, sózza, borsozza, és süsse 220 fokon 45 percig.
Kockázza fel a krumplit héjastól, azután tegyen egy hőálló edénybe két-három marékkal. Egyengesse el, azután szórja meg apróra vágott baconnel.
Kenje meg tejföllel, szórja meg sajttal, majd rétegezze tovább az alapanyagokat, amíg elfogynak. Az utolsó réteg a sajt legyen.
Süsse 180 fokon 20 percig, majd tálalja apróra vágott metélőhagymával megszórva.