Mindez szép és jó, ám egy kérdésre még mindig nem kaptuk meg a választ: mi az aloo gobi? Nos,
az aloo krumplit, a gobi pedig karfiolt jelent,
és egy indiai, fűszeres ételről van szó. A két fő alapanyag párosa elsőre talán furcsának tűnhet, ám garantáltan hamar megkedveljük.
Ezt az ételt is, mint sok más indiai fogást, a bhoona technikával kell készíteni.
Ez azt jelenti, hogy magas lángon, állandó keverés mellett pirítjuk az ételt, míg a folyadék teljesen elpárolog az edényből, a fűszerek pedig finoman bevonják az alapanyagokat. Csak el kell képzelnünk, és már a gondolattól is hangosan korog a gyomrunk.
A lényeg: az aloo gobi nemcsak az íze, de a gyorsasága miatt is szerethető,
ugyanis hamar elkészül. Színe sárga a kurkumától, íze pedig egyszerre fűszeres és csípős, igazi élmény a szájban.
Próbálja ki!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse fel az olajat egy serpenyőben magas hőmérsékleten.
Tegye bele a csilit, a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsa körülbelül egy percig, vagy míg illatozni kezd.
Adja hozzá a garam masalát, a kurkumát, a Cayenne-borsot, és pirítsa további egy percig.
Öntse hozzá a krumplit, a karfiolt és a zöldségleves alaplevet. Sózza, borsozza.
Vegye le a hőt, fedje le, azután hagyja megpuhulni a krumplit és a karfiolt. Ez körülbelül 15 perc.
Tálalja basmati rizzsel és díszítse korianderlevéllel.