Nincs karácsony mézeskalács nélkül. Ez tiszta sor. Azonban mindig ugyanazt készíteni egy idő után unalmassá válik. Szerencsére ezek a képek megmutatják, milyen döbbenetes tud lenni az emberi kreativitás.
Mi legyen a vacsora? – ez a kérdés még egy átlagos napon is nehézségeket okoz, hát még karácsonykor. Ráadásul kezdő szakácsként. Túl bonyolult dologba nem szívesen vágnánk a fejszénket, ám egy jó pulykasültet azért csak megennénk.
Persze tökéletesen elkészíteni ijesztő feladat, még jó, hogy Jamie Oliver szakértelmére mindenkor számíthatunk. Az első és legfontosabb kérdés: hogyan válasszuk ki a megfelelő pulykát? Csak ezután eshet szó az elkészítéséről.
A Viktória és Albert Múzeumban, Londonban van egy egész város, amely mézeskalácsból készült. Az éves projektben számos tervező és építész vett részt. Az eredmény pedig annyira gyönyörű, amennyire ízletes. Képek.
A joghurtról a tudásunk igen csekély. Tudjuk, hogy tejtermék, és azt is, hogy jól megy a reggeli kifli mellé. De vajon a származását vagy az eredetét ismerjük? Hihetetlen, de már a XI. században is írtak a jótékony hatásáról. Ugyanis évezredekig a joghurtkészítés volt az egyetlen ismert biztonságos módszer a tej megőrzésére.
A joghurt és a joghurttípusú savanyú tejek, valamint a kefir és a kumisz mind a Közel-Keletről, a Balkánról, a Kaukázusból, Nyugat- és Közép-Ázsiából származnak. Na és mi a helyzet a címkén található információkkal? Minden joghurt tartalmaz probiotikumot? Mit jelent a light felirat ebben az esetben?
Néhány családnál nem telhet el úgy az ünnep, hogy ne készülne el az éves mézeskalács ház. Persze a feladat nem könnyű, hiszen nehéz évről évre újat alkotni. Ezek a képek azt mutatják meg, hogy a mézeskalácsház-készítés sem torkollik minden esetben katasztrófába.
Gyakran böngésszük a hírességek posztjait az interneten, irigykedve nézzük csodálatos alakjukat. Azon morfondírozunk, hogyan tudnak mindig olyan szuperül kinézni. Végül arra jutunk, hogy a pénznek, az edzőknek és a táplálkozási szakembereknek köszönhetik tökéletes testüket.
Ám ez nem minden esetben igaz. Mi is elérhetjük a vágyott alakot egy kis idő befektetésével, egy egészséges étrenddel és rendszeres edzéssel. Persze ehhez jöhet néhány apró trükk, mint a citrom és a gyömbér, amelyek mellett nyomós érvek állnak.
Arthur Grisbrook már 100 éves. Amikor megkérdezték tőle, minek köszönheti hosszú életét, elég furcsa választ adott. Íme.
A méz az életünk szerves része. Vannak, akik teába teszik, mások a kávét isszák vele, de olyan is akad, aki csak a sütés során használja. Bárhogy is, fontos, hogy minőségi, természetes méz kerüljön az asztalra, ne pedig cukorsziruppal vagy vízzel dúsított keverék.
A mézhamisításnak rengeteg formája van. A legjellemzőbb, hogy mesterségesen hozzáadott enzimekkel lebontják a különböző cukrokat, ebből állítanak elő egy folyékony szirupot. Általában ezzel az eleggyel keverik a valódi mézet. Ránézésre nem lehet megmondani a hamisságot. De akkor hogyan?
A muglik, vagyis a varázsolni nem tudó, hétköznapi emberek mindig a hagyományos módon készülnek az ünnepekre: mézeskalács figurákat vagy házat készítenek és forralt borral koronázzák meg a jókedvet. De vajon hogyan várja a karácsonyt egy Harry Potter-rajongó?
Kíváncsi, mely magyar sütemények szerepeltek a világ legjobbjai között? Lapozzon tovább!